Hete kip |
Ingrediënten: 2 dubbele kipfilets 1 tablet kippenbouillon 4 a 5 uien 2 el kipkruiden 2 el mosterd 3 el bruine suiker 12 el tomatenketchup flinke scheut zoete ketjap 2 a 3 teentjes knoflook geperst enkele druppels citroensap sambal naar smaak een scheutje koffieroom 1 stokbrood |
Bereidingswijze: Breng 1 liter water aan de kook en voeg het bouillontablet toe. Kook de kipfilets op een laag vuur gaar in de bouillon. Laat ze daarna wat afkoelen en pluis de kip fijn. Fruit de uisnippers in de pan. Voeg de kip met de kipkruiden toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd, bruine suiker, tomatenketchup, ketjap, knoflook, citroensap en sambal toe. Schep dit alles goed door elkaar, zet het vuur laag en laat nog een paar minuutjes pruttelen. Voeg op het laatste moment een scheutjes koffieroom toe. Warm serveren met stokbrood uit de oven. |