Hete kip



Ingrediënten:

2 dubbele kipfilets
1 tablet kippenbouillon
4 a 5 uien
2 el kipkruiden
2 el mosterd
3 el bruine suiker
12 el tomatenketchup
flinke scheut zoete ketjap
2 a 3 teentjes knoflook geperst
enkele druppels citroensap
sambal naar smaak
een scheutje koffieroom
1 stokbrood
Bereidingswijze:

Breng 1 liter water aan de kook en voeg het bouillontablet toe.
Kook de kipfilets op een laag vuur gaar in de bouillon. Laat
ze daarna wat afkoelen en pluis de kip fijn. Fruit de uisnippers
in de pan. Voeg de kip met de kipkruiden toe en roer alles goed
door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd, bruine suiker, tomatenketchup,
ketjap, knoflook, citroensap en sambal toe. Schep dit alles goed door
elkaar, zet het vuur laag en laat nog een paar minuutjes pruttelen.
Voeg op het laatste moment een scheutjes koffieroom toe. Warm serveren
met stokbrood uit de oven.



Home